Cel mai mare lanţ de fast-food schimbă reţeta: McDonald’s devine mai selectiv cu carnea pe care o foloseşte în preparate

Autor: Ştefan Stan 05.03.2015

Restaurantele McDonald’s vor renunţa treptat să mai cumpere pui crescuţi cu antibiotice vitale în combaterea infecţiilor care afectează oamenii, pentru a evita dezvoltarea unor superbacterii extrem de periculoase, scrie Reuters.

Anunţul este cea mai agresivă tentativă de până acum a lanţului american de fast-food de a încerca să schimbe practicile producătorii de pui.

Cel mai mare lanţ de restaurante vrea ca în doi ani în SUA să cumpere doar pui crescuţi fără antibiotice foloste în tratarea oamenilor.

”Ne ascultăm clienţii şi lucrăm intens cu crescătoriile de pui pentru a face tranziţia”, a declarat Marion Gross, prim-vicepreşedinte McDonald’s pe America de Nord.

Folosirea antibioticelor de către veterinari este legală, dar totuşi, în cazul oamenilor, rata infecşiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice este în creştere.

Experţii în sănătate şi cei de la protecţia consumatorului au devenit din ce în ce mai critici la adresa practicilor de injectare a puilor, vitelor şi porcilor cu antibiotice.

Oamenii de ştiinţă susţin că în momentul în care un antibiotic este administrat, omoară bacteriile slabe, dar cele puternice reuşesc să supravieţuiască şi să se multiplice. Riscul este de a se crea ”superbacterii”, rezistente la importante medicamente administrate oamenilor. Aceste superbacterii sunt responsabile numai în SUA de aproximativ 23.000 de morţi umane şi peste 2 milioane de îmbolnăviri anual, ceea ce duce la costuri directe de până la 20 de milioane de dolari.