Şeful Lafarge România: Fabricile din România au jucat un rol important în decizia CRH de a cumpăra active de la Lafarge-Holcim

Autor: Andreea Neferu 06.03.2015

Costin Borc, CEO al pro­du­că­torului de materiale de con­strucţii Lafarge România, ale cărui active vor fi vândute către irlandezii de la CRH pe fondul fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, spune că se aşteaptă ca afacerile consolidate pe plan local să crească anul acesta cu 5-8% faţă de nivelul de circa 200 de milioane de euro de anul trecut.

„Aşa cum pare începutul anului, 2015 pare un an mai bun, oamenii sunt mai optimişti. Sunt semne şi că infrastructura îşi revine. Se semnează contracte, aşa cum este spre exemplu cel pentru autostrada Târgu-Mureş - Câmpia Turzii (este vorba de tronsonul Ungheni - Ogra, al cărui contract a fost semnat recent – n. red.)“, a spus Borc.

Lafarge România cuprinde în prezent opt firme - Lafarge Ciment, Lafarge Comnord, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane, Lafarge RMX & Agregate, Sicim SA, Eco Gest SA, Recy-Eco Combustibil.

Borc se aşteaptă ca per total piaţa locală a cimentului să crească cu 3-6% anul acesta, până aproape de 8 milioane de tone, după ce anul trecut a înregistrat un plus de 5%.