ZF TOP TRANZACŢII 2015. Fondurile de investiţii revin în hora achiziţiilor?

Autor: Ioana David 09.03.2015

Fondurile de investiţii au luat în vizor domenii precum retailul, serviciile medicale, bancare sau IT-ul şi anunţă că au în vedere cel puţin o achiziţie anul acesta, arată un sondaj recent realizat de ZF printre managerii acestora. Unele fonduri se gândesc şi la exit-uri astfel că anul 2015 se anunţă dinamic.

Ce companii au luat în vizorul fondurile de investiţii? Câţi bani pun la bătaie anul acesta? Cât mai sunt dispuşi investitorii să plătească pentru o companie? Care sunt avantajele şi dezavantajele achiziţiei pachetelor minoritare de acţiuni? Când vine momentul exitului? Cine mai strânge bani pentru achiziţii în regiune?

Toate aceste întrebări îşi vor găsi răspunsul la ZF TOP TRANZACŢII, evenimentul pe care Ziarul Financiar îl organizează pe 31 martie şi care strânge la aceeaşi masă actorii din spatele celor mai mari tranzacţii.

„În peisajul de business al României, evenimentul TOP TRANZACŢII al Ziarului Financiar, împreună cu anuarul cu acelaşi nume, au devenit obligatorii pentru orice om de afaceri. Cantitatea de informaţii, uneori inedite, dar şi posibilitatea unui networking de calitate, te fac să îţi doreşti să participi la fiecare ediţie a evenimentului", a spus Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors (EI). EI investeşte din Polish Enterprise Fund VII (PEF VII), care are un capital de 314 milioane euro, alocaţi Europei Centrale şi de Est.

Evenimentul ZF TOP TRANZACŢII de anul acesta are loc în contextul în care piaţa locală de fuziuni şi achiziţii a început să se dezmorţească, în timp ce la nivel global tranzacţiile au ajuns la nivelul record din 2007.

În cadrul evenimentului de pe 31 martie, ZF lansează o nouă ediţie a anuarului TOP TRANZACŢII, care prezintă cele mai mari deal-uri care au avut loc în 2014 şi în primele luni din 2015, dar premiază şi cele mai mari deal-uri din această perioadă.

Pentru detalii şi înregistrări vizitaţi pagina evenimentului