Adama începe construcţia unui complex 77 de apartamente în Berceni, investiţie de 3 milioane de euro

Autor: Cristina Cuncea 09.03.2015

Complexul, amplasat pe strada Aleea Terasei, se numeşte Evocasa Serenia şi are 10 etaje, iar apartamentele cuprind studiouri şi unităţi cu 2 şi 3 camere, se arată într-un comunicat al Adama.

"După ce în anul 2012 compania a reluat dezvoltările post-criză cu faze noi de dezvoltare în proiecte deja existente, acesta este primul ansamblu rezidenţial ridicat într-o zonă a oraşului complet nouă pentru dezvoltator. Investiţia pentru noul complex de locuinţe se ridică la 3 milioane euro, sumă integral alocată din fondurile companiei, lucrările urmând să fie demarate în martie 2015 şi programate pentru finalizare într-un termen de 12 luni", se menţionează în comunicat.

Antreprenorul general al lucrării este PlastROM, companie românească, care a mai fost implicată în construcţia de clădiri de birouri, ansambluri rezidenţiale, centre comerciale, iar managementul de proiect este asigurat de Vitalis Consulting, companie cu care Adama a colaborat la toate proiectele sale post-criză.

"Sectorul rezidenţial din România este una din cele mai importante ţinte de pe radarul local al Adama întrucât acest segment cunoaşte o creştere graduală în condiţiile în care cererea de locuinţe dedicată sectorului middle-market este insuficient acoperită. Începând cu ianuarie 2014, am derulat intern o analiză aprofundată a portofoliului comun de terenuri aparţinând Immofinanz şi Adama pentru a-i stabili fiecăruia cea mai potrivită utilizare, iar pe terenul din cartierul Berceni lansăm prima dezvoltare ca urmare a acestei analize", a declarat, în comunicat, Laszlo Csiki, directorul executiv Adama Group.

Suprafeţele apartamentelor variază între 36 metri pătraţi pentru un studio şi 63 metri pătraţi pentru un apartament de 3 camere, iar preţuri pornesc de la 39.900 euro (TVA inclus).

"Sudul Capitalei a cunoscut cea mai mare extindere rezidenţială în ultimii 3 ani, dar dezvoltările au avut loc mai ales în afara oraşului", a declarat Alina Necula, head of marketing & sales Adama Group.

Cu această nouă dezvoltare, investiţiile post-criză realizate de Adama se apropie de 20 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Ansamblul rezidenţial din cartierul Berceni este al treilea obiectiv investiţional după cea de-a doua etapă de dezvoltare din Edenia Titan şi Evocasa Optima - Bucureşti (210 unităţi şi o investiţie totală de 14,1 milioane euro) şi ultima etapă a Copou Bellevue - Iaşi (50 unităţi şi o investiţie de 1,7 milioane euro).

Adama este activă în România, Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania a construit până în prezent peste 1.700 de apartamente şi cateva zeci de mii de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, în proiecte în Bucureşti - Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, în Ploieşti - Evocasa Orizont, Bacău - Evocasa Completa, Braşov - Evocasa Viva, Iaşi - Copou Bellevue şi Cluj. Numărul unităţilor vândute de către Adama se ridică la peste 1.200.