Cine este britanicul care se va ocupa de dezvoltarea Debenhams în România. A lucrat pentru britanici mai bine de două decenii, de când avea 16 ani

Autor: Cristina Roşca 09.03.2015

Chris Harper este în prezent director de vânzări în cadrul MRPI, compania care deţine franciza Debenhams în România şi Bulgaria şi care se ocupă de dezvoltarea brandului pe aceste pieţe.

El a lucrat timp de 22 de ani pentru Debenhams în Marea Britanie. A început să lucreze pentru brandul britanic la varsta de 16 ani, în timp ce era încă la colegiu. La vârsta de 25 ani ajunsese să deţină poziţia de senior store manager la al şaselea cel mai mare magazin Debenhams din Marea Britanie, din punct de vedere al vânzărilor.

Ulterior a devenit parte din echipa diviziei internaţionale şi a asistat dezvoltarea Debenhams Bulgaria ca franchise manager. Acum el este director de vânzări pentru MRPI, cu responsabilitate pentru toate proiectele de retail ale grupului, inclusiv dezvoltarea brandului Debenhams în România.

Potrivit site-ului propriu MRPI este un grup bulgar cu activităţi pe piaţa imobiliară din mai multă ţări din lume, cele mai multe însă din Europa Centrală şi de Est. Astfel, grupul se ocupă atât de achiziţii de terenuri, dezvoltare imobiliară, intermediere între client şi contractori locali, cât şi de management de portofoliu.
Brandul britanic Debenhams revine pe piaţa locală după aproape doi ani de pauză cu un magazin în Mall Vitan.