A lucrat 17 ani în vânzări şi a renunţat pentru un business propriu cu prăjituri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.03.2015

Nicoleta Nădşan, 38 de ani, din Cluj-Napoca a lucrat timp de 17 ani în vânzări, dar şi marketing, iar în toamna anului 2013 a decis să renunţe la un job pentru a-şi deschide propriul laborator de produse de patiserie şi cofetărie numit Chez Coco.

„Una din pasiunile mele a fost şi este pregătirea de prăjituri, torturi şi diverse deserturi. Prăjiturile au plăcut atât de mult celor care le-au degustat, încât am primit mai multe solicitări să pregătesc prăjituri pentru diverse ocazii: zile de naştere, Crăciun, Paşte şi alte sărbători. Aşa s-a născut ideea unei cofetării şi a unui labo­rator de cofetărie”, povesteşte proprietara Chez Coco Confiserie Naturelle.

Astfel, din toamna anului 2013 şi-a dat demisia de la firma la care lucra pentru a începe un curs de cofetar-patiser, iar în august anul trecut a început să realizeze primele prăjituri în laboratorul Chez Coco.

„Am învăţat foarte multe de la fostul loc de muncă chiar dacă este cu totul alt do­me­niu. Practic bazele s-au clădit acolo pentru că eu am lucrat şi în marketing şi în vânzări.” Ea spune că reţetele pe care le foloseşte sunt inspirate din prăjiturile tradiţionale româneşti, unele dintre ele sunt primite de la prieteni din România, Franţa, Italia sau chiar din SUA, însă o parte sunt create chiar de către antreprenoare.

„Am mers mai mult pe partea de prăjituri de casă pentru că în Cluj partea aceasta nu este acoperită (...). Noi vrem să adu­cem gustul şi savoarea prăjiturilor din copi­lărie. Folosim doar ingrediente proas­pete .”

În laboratorul Chez Coco antre­pre­noarea a investit 25.000 de euro, bani care au provenit exclusiv din fonduri proprii. 

„Am investit în utilaje noi, profesionale pentru a dota laboratorul, am făcut o călătorie la Paris pentru a achiziţiona produse de cofetărie şi patiserie de cea mai bună calitate: cacao şi ciocolată belgiana, esenţe franţuzeşti, tăvi şi forme de copt şi multe alte produse”.

Produsele realizate în laboratorul Chez Coco se realizează doar pe bază de comandă.

Antreprenoarea, care realizează prăjiturile împreună cu sora ei,  spune că şi-ar dori să deschidă şi o cofetărie mică, însă deocamdată nu intră în planuri deoarece investiţia în laborator a fost mare.

Un kilogram de prăjituri Chez Coco costă de la 45 de lei (de exemplu fursecuri) şi ajunge la 70 de lei în cazul torturilor de ciocolată de exemplu.