Evenimentele au săltat afacerile hotelului Epoque din Capitală cu 21%

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.03.2015

Hotelul boutique de cinci stele Epoque din Bucureşti a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane euro, în creştere cu 21% faţă de anul precedent, în timp ce gradul mediu de ocupare s-a situat la peste 70%, se arată într-un comunicat al companiei. 

Epoque are 45 apartamente, un restaurant de gastronomie franceză, wintergarden şi spa, dar şi un centru de conferinţe şi un club pentru petreceri private.

Printre factorii care au dus la creşterea afacerilor a fost performanţa segmentului de cazare, a creşterii veniturilor cu 14% a restaurantului gastronomic L’Atelier şi ritmului de dezvoltare accelerată al segmentului MICE (evenimente), care a înregistrat o creştere a veniturilor de 210%.

Pentru 2015, Epoque îşi propune o majorare cu 10% a cifrei de afaceri, în contextul în care îşi va menţine veniturile pe segmentul de cazare şi aşteaptă o creştere de 20% a veniturilor din MICE (evenimente) şi de 21% a restaurantului gastronomic L’Atelier.

Epoque a avut un an extraordinar şi (...) în 2014 ne-am consolidat poziţia de leader pe segmentul boutique de cinci stele. De asemenea, anul trecut a evidenţiat şi dezvoltarea incontestabilă a sectorului de Food&Beverageşi de evenimente premium din cadrul Epoque, evolutie care va continua şi în anii următori”, a declarat  Diana Popescu, CEO Epoque & LAtelier.

Hotelul a fost deschis în 2010 după o investiţie de 8 milioane de euro. Investiţia a fost realizată de compania D&M Perfect Real Estate, înfiinţată în 2004 şi controlată de Dan Claudiu Pârău. Finanţarea construcţiei s-a făcut printr-un credit de la Banca Românească.