AFI a strâns venituri nete de 37 de milioane de euro. Mallul de la Cotroceni aduce 80% din bani

Autor: Cristi Moga 11.03.2015
Grupul israelian AFI Europe, controlat de omul de afaceri Lev Leviev, a realizat în 2014 pe piaţa locală un venit operaţional net de 37,3 milioane de euro, în creştere cu 20%, cea mai mare pondere în aceste rezultate având-o mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, care a adus 80% din câştig.
 
AFI Cotroceni a înregistrat venituri totale de 37,5 milioane de euro, în timp ce venitul operaţional net (net operating income – NOI) s-a ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro, în creştere cu 4%, de la 28,7 mil. euro în anul pre­cedent.
 
Dezvoltatorul nu a mai menţionat valoarea totală a vânzărilor realizate de retailerii din cadrul mallului, menţionând doar că cifra de afaceri a chiriaşilor, cu excepţia hipermarketului, a crescut cu 5% pe parcursul întregului an şi cu 9% în ultimul trimestru. În 2013, vânzările tu­turor magazinelor, incluzând hipermarketul, au fost de aproape 205 milioane de euro. În primăvara anului trecut, spaţiul hipermar­ketului a fost închis pentru circa două săptămâni, timp în care grupul francez Auchan a redenumit fostul magazin Real, cumpărat în cadrul tranzacţiei care a implicat 20 de unităţi din România ale retailerului german.