România a coborât 22 de poziţii în topul ţărilor bune pentru eoliene

Autor: Roxana Petrescu 13.03.2015
De la un El Dorado al proiectelor de energie verde, România a pierdut semnificativ din atractivitate în ochii investitorilor în urma multiplelor schimbări legislative făcute la generoasa schemă de sprijin.
 
Deşi aceste schimbări ale legislaţiei nu au făcut decât să corecteze un „ajutor“ care se dovedea supradimensionat pentru industria de profil, investitorii au penalizat acest lucru, lucru vizibil în 2014, când bugetele alocate pentru aceste proiecte s-au redus vizibil.
 
„România a coborât pe poziţia 35 în clasamentul celor mai atractive pieţe din lume pentru investiţii în energie regenerabilă. Dacă în 2011 România se afla pe locul 13 la nivel mondial între ţările cele mai atractive pentru astfel de investiţii, schimbările legislative din ultimii patru ani şi lipsa predictabilităţii acestora au determinat scăderea accentuată a atractivităţii României pentru investitorii în energii verzi“, se arată în indexul care calculează atractivitatea ţărilor pentru energia verde calculat de con­sultanţii de la EY.