Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan 15.03.2015

Evan Spiegel, fondatorul Snapchat, are la numai 24 de ani o avere de 1,5 miliarde de dolari, fiind cel mai tânăr miliardar din lume, potrivit Forbes, scrie Business Insider.

Snapchat, o aplicaţie care permite trimiterea unor imagini sau filmuleţe care se şter singure după câteva secunde, este evaluată la 19 miliarde de dolari.

”Sunt un tânăr educat, care a avut foarte, foarte mare noroc”, a declarat într-o conferinţă tânărul miliardar.

Spiegel a crescut în apropiere de Los Angeles, ambii părinţii săi fiind avocaţi. Tânărul a învăţat la Stanford, unde i-a cunoscut şi pe Reggie Brown şi Bobby Murphy, cu care a fondat ulterior Snapchat.

”Nu eram cool, aşa că am încercat să construim lucruri care erau  cool”, a declarat tânărul.

Spiegel a renunţat la şcoală cu numai examene înainte de absolvire, pentru a lucra full-time la Snapchat. Echipa a dezvoltat o variantă iniţială a aplicaţiei în 2012. Pentru sediul companiei fondate, el a folosit întâi casa tatălui său.

În noiembrie 2014, Spiegel a cumpărat propria casă, pentru 3,3 milioane de dolari.

După ce start-up-ul său a primit o finanţare mai generoasă în iunie 2014, antreprenorul şi-a cumpărat un Ferrari.

În prezent, Spiegel adoră să călătorească, printre destinaţiile recente fiind Rusia, Anglia, Arabia Saudită sau Pakistan.