Cyber Smart Defence: Ocupăm locul doi în lume în zona de hacking; cea mai bună „şcoală“ din ţară este în Vâlcea

Autor: Roxana Rosu 16.03.2015
Peste 80% din siteurile de internet au vulnerabilităţi şi pot fi oricând sparte de un hacker, inclusiv cele ale unor companii cu departamente puternice de IT, practic singurele firme sau instituţii care nu sunt în pericol fiind cele care nu au conexiune la internet, a declarat la ZF Live Mădălin Dumitru, fondatorul firmei Cyber Smart Defence, specializată în servicii de securitate informatică şi testare a serverelor.
 
Firma a fost înfiinţată în urmă cu trei ani, Mădălin Dumitru fiind acţionarul majo­ri­­tar, restul de 40% din capital fiind contro­lat de cei mai puternici trei hackeri din Româ­nia.
 
„La rândul meu am fost atacat de ha­ckeri şi am decis să apelez la unul din ei ca să îmi spună care sunt găurile în securitate şi ce trebuie să fac. Aşa a pornit ideea de busi­ness. De-a lungul timpului am găsit vulne­ra­bilităţi în site-uri de jocuri, în bănci, în ca­bi­nete medicale care trimit rezultatele pe mail pacientului, peste tot. Cea mai bună măsură este atacul”, a spus Dumitru. Primele con­trac­te le-a semnat după ce a propus câtorva fir­me să le atace sistemul informatic pentru a vedea dacă este vulnerabil sau nu. „Am sem­­nat un contract pentru o pretestare a ser­ve­relor, apoi am prezentat un miniraport clien­tului şi oferta de preţ. Contractul s-a sem­nat imediat după aceea. Oamenii au văzut clar pericolele”.