SIF-urile au marcat profituri de 73 mil. lei în două luni

Autor: Roxana Pricop 17.03.2015

Cele cinci SIF-uri au încheiat primele două luni din an cu profituri cumu­late de 73 mil. lei, aproape o treime din această sumă reprezentând rezultatul înregistrat de SIF Transilvania (SIF3).

După ce anul trecut a fost ultima la profit, SIF Transilvania a revenit pe podium în acest an, după primele două luni raportând un câştig de 26,4 mil. lei, cel mai mare din rândul SIF-urilor. Societatea dispune de active de 1,070 miliarde de lei, în uşoară creştere faţă de începutul anului. Cel mai probabil profitul a fost alimentat de vânzările de active. Urmează SIF Banat-Crişana (SIF1) cu un profit de 18,9 mil. lei după primele două luni.  SIF Muntenia (SIF4) a înregistrat un profit de 18,5 mil. lei. SIF Oltenia are un câştig de 5,6 mil. lei, iar SIF Moldova a raportat un plus de 3,7 mil. lei.

În prima lună din an, cele cinci  SIF-uri au raportat profituri cumulate de 46,8 mil. lei. Debutul în 2015 a fost diferit pentru SIF-uri: unele dintre ele au reuşit să îşi crească profitul (SIF Moldova, SIF Transilvania), în timp ce pentru altele (SIF Banat-Crişana şi SIF Oltenia) luna ianuarie a însemnat un câştig mai mic decât în ianuarie 2014.