Care sunt cele mai noi tendinţe în salarizare şi cum au ajuns şedinţele la saună în pachetele de beneficii

Autor: Adelina Mihai 18.03.2015

Cea de-a zecea ediţie a HR Conference, organizată de ZF pe 24 martie 2015 pe tema „Salariul, ultimul tabu?“, va aduce în prim-plan cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor. Mirka Straathof, directorul regional al firmei de consultanţă în management Hay Goup (companie care realizează studii salariale), este invitatul special al evenimentului din acest an şi va prezenta o serie de informaţii şi de recomandări practice pentru profesioniştii din sectorul resurselor umane prezenţi la eveniment.

„În cadrul HR Conference 2015 voi împărtăşi participanţilor practici reale şi tendinţe concrete în materie de recom­pensare pe care le vedem la nivel global, la nivel regional, dar şi în România. De asemenea, voi prezenta câteva dintre cele mai recente rezultate din studiile noastre în ceea ce priveşte diferenţele de salarizare din diferite ţări, între cât câştigă un director şi un angajat pe o poziţie cum este cea de secretară, de exemplu“, a spus Mirka Straathof. Ea conduce din toamna anului 2009 divizia de instrumente online de HR a Hay Group, fiind responsabilă pentru regiunile Europa Centrală şi de Est, Balcani, Rusia şi Turcia. Ea şi-a început cariera ca junior con­sul­tant în cadrul Hay Group din Zeist (Olanda) în 1999.

Printre subiectele pe care ea le va mai aborda în cadrul evenimentului se află şi cele mai noi tren­duri în ceea ce priveşte celelalte arii care fac parte din zona recompensării angajaţilor, cum ar fi bonusurile sau tipurile de beneficii oferite de companii. „Voi prezenta o parte dintre cele mai in­teresante, creative sau neobişnuite beneficii acordate angajaţilor din întreaga lume, cum ar fi de exemplu şedinţele la saună întâlnite ca beneficii pentru unii angajaţi din Finlanda. În plus, voi încerca să arăt câteva exemple legate de modul în care angajatorii au gândit politici diferite de beneficii şi de ce“, a mai spus Straathof. Ea va mai acoperi o temă mai „sensibilă“ din zona de resurse umane, în care va explica de ce departamenetele de resurse umane au rămas în urmă într-o epocă a digitalizării, şi va prezenta câteva recomandări legate de ce trebuie să facă oamenii de HR pentru a-şi actualiza politicile la schimbările aduse de tehnologie în această industrie.