Unul dintre primii cinci jucători pe piaţa serviciilor de recrutare şi închiriere de muncă temporară din România, cu 3.700 de angajaţi, a intrat în insolvenţă

Autor: Adelina Mihai 18.03.2015

Trenkwalder SRL, unul dintre jucătorii aflaţi în top 5 pe piaţa serviciilor de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară din România, şi-a cerut insolvenţa, decizia venind în urma unor controale ale inspectorilor Fiscului.

„Anul trecut, Agenţia Naţională de Administrare Fis­cală Alba Iulia a realizat un control de rutină cu privire la activitatea Trenkwalder România SRL. Ca urmare a acestui control, inspectorii fiscali au luat decizia de a institui măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare şi creanţelor societăţii. Trenkwalder România consideră măsurile ANAF ca nejustificate şi a contestat pe toate căile legale posibile decizia autorităţilor fiscale“, au răspuns oficialii companiei, precizând că insolvenţa a fost singura posibilitate pentru ca firma să îşi continue activitatea.

Trenkwalder SRL, cu acţionariat austriac (compania Trenkwalder International AG), are circa 3.700 de angajaţi. În 2013, această companie avea o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei.