Jonathan Wheatley, director în cadrul PwC, vine la evenimentul ZF Top Tranzacţii

Autor: Ioana David 19.03.2015

Jonathan Wheatley, 39 de ani, director European Portfolio Advisory Group CEE în cadrul firmei de consultanţă PwC, vine la ZF Top Tranzacţii, evenimentul pe care ZF îl organizează pe 31 martie în Capitală.

Wheatley oferă consultanţă în privinţa portofoliilor de credite neperformante şi a fuziunilor şi achiziţiilor din sectorul bancar în toată regiunea Europei Centrale şi de Est şi în particular în Romania. Pe piaţa locală a fost implicat în tranzacţii cu credite neperformante în ultimii trei ani. Iniţial a acoperit regiunea de la biroul PwC din Londra, însă s-a mutat de curând la Bucureşti, alăturându-se PwC Europa Centrală şi de Est ca lider al echipei de con­sultanţă pentru tranzacţii bancare şi porto­foliile de credite neperfor­mante din toată Europa Cen­trală şi de Est.

În ultimele 18 luni a fost implicat în tranzacţii precum vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 500 mil. euro de către Volksbank România, vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 350 mil. euro de către BCR, vânzarea operaţiunilor din România ale RBS către UniCredit, vânzarea unui portofoliu de 430 mil. euro de credite corporate cu garanţii de către BCR.

Tranzacţiile din sectorul financiar vor fi unul dintre subiectele care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului ZF Top Tranzacţii, care va avea loc pe 31 martie în Capitală şi care va aduce la aceeaşi masă actorii din spatele celor mai mari deal-uri - vânzătorii -, dar şi pe cei care au avut curajul să cumpere - consultanţii, avocaţii, managerii din industria de private equity, dar şi antreprenori care se gândesc să facă acest pas.

Cu ocazia evenimentului, ZF lansează catalogul Top Tranzacţii, care prezintă cele mai mari deal-uri din 2014, dar şi din primele luni ale acestui an.

Mai multe detalii despre evenimentul ZF TOP TRANZACŢII se pot găsi pe pagina http://evenimente.zf.ro/ Forumul ZF de fuziuni şi achiziţii. Revine apetitul pentru M&A