Cocor Bucureşti vrea să răscumpere 10% din acţiuni

Autor: Ioana Tudor 19.03.2015

Firma Cocor Bucureşti (simbol bursier COCR), care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din Capitală, vrea să cumpere un pachet de până la 10% din acţiunile proprii, respectiv cel mult 30.169 de acţiuni.

La cel mai recent preţ din piaţă de 78,95 lei/titlu, pachetul vizat de răscumpărări valorează 2,2 milioane de lei. Acţiunile dobândite vor fi anulate, iar capitalul social va fi redus. Acţionarii vor decide asupra programului de răscumpărări în adunarea generală din 20 aprilie. Preţul de achiziţie va fi cuprins între un minim de 40 lei pe acţiune şi un maxim de 300 lei pe acţiune.

Anunţul privind intenţia de răscumpărare a acţiunilor a stârnit interesul investitorilor, iar ieri după-amiază titlurile COCR erau în urcare cu 3,8% şi se tranzacţionau la preţul de 78,9 lei/unitate. La această cotaţie firma are o capitalizare bursieră de 23,8 mil. lei.

Acţiunile răscumpărate vor fi plătite de societate din profit şi/sau din rezerve.

Propunerea de răscumpărare va fi supusă votului acţionarilor în AGEA pe 20 aprilie. Oferta se va derula pe o perioadă de cel mult cinci ani începând cu data publicării în Monitorul Oficial a hotărârii AGEA. Acţiunile Cocor, care se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ, vor fi transferate pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO operat de bursa de la Bucureşti.

Firma este controlată de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,3%), SIF Transilvania (10,2%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,6%) şi Liviu Ursan (14,8%).