PwC recrutează 150 de studenţi şi proaspăt absolvenţi

Autor: Adelina Mihai 19.03.2015

Compania de audit şi consultanţă fiscală PwC, care are pe plan local circa 600 de angajaţi, vrea să recruteze 150 de studenţi sau proaspăt absolvenţi pe poziţii de consultanţi junior pe zona de taxe sau în sectorul de audit, dar şi pentru programe de internship. Volumul de recrutări de anul acesta este de trei ori mai mare decât cel din anii anteriori, iar reprezentanţii companiei se duc în universităţile din Bucureşti pentru a-şi recruta candidaţii folosind conceptul de “gamification”, care transpune folosirea gândirii jocurilor în contexte reale din business.  Potrivit unor surse din piaţă, salariile pe care le primesc tinerii care intră ca juniori în companiile mari de audit şi consultanţă fiscală nu depăşesc valoarea de 400 de euro net pe lună.

Astfel, până la finalul acestei luni, reprezentanţii PwC se vor duce în trei universităţi din Capitală - Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnică şi Universitatea din Bucureşti (la Facultatea de Drept) – pentru a le prezenta competiţia la care se pot înscrie pentru a obţine un post în cadrul companiei. Programul se va desfăşura în perioada 2 aprilie- 18 mai, iar tinerii participanţi vor intra în competiţie în echipe şi vor aborda teme legate de macroeconomie şi vor participa la workshopuri de dezvoltare personală. De asemenenea, consultanţii PwC îi vor ajuta să îşi construiască proiectele, iar tinerii vor lucra pentru o zi în cadrul PwC şi vor interacţiona cu managerii companiei.

“Competiţia este o alternativă la procesul anual de recrutare de juniori, iar în fiecare etapă a acesteia vom observa şi evalua abilităţile participanţilor“, a spus Ramona Simulescu, liderul departamentului de HR al PwC România. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în luna mai, iar cei selectaţi să lucreze în companie vor începe munca în cadrul PwC din luna septembrie.