BT ajunge la active de 48 mld. lei după integrarea Volksbank şi urcă pe locul doi

Autor: Ciprian Botea 19.03.2015
Banca Transilvania, care a primit avizele BNR şi Consiliului Concurenţei pentru a integra subsidiara locală a Volksbank, ar urma să ajungă la active de 48,5 miliarde de lei (11 mld. euro) după finalizarea procesului de fuziune, ceea ce îi va conferi o cotă de piaţă de peste 13%.
 
Banca de la Cluj ar urma astfel să ajungă pe locul doi în sistemul bancar, poziţie deţi-nută în acest moment de BRD, banca francezilor de la Société Générale, a cărei cotă de piaţă a alunecat la finalul anului trecut sub 13%. BRD avea în decembrie active de circa 45 miliarde de lei, în scădere cu 4% faţă de 2013.
 
BT a încheiat anul trecut cu active de 35,6 miliarde de lei, în creştere cu 11%, în timp ce Volksbank avea în decembrie active de 12,9 miliarde de lei, în scădere cu 6%.
 
BT a anunţat marţi că a primit avizele de la BNR şi Consiliul Concurenţei pentru a prelua Volsksbank şi se aşteaptă ca închiderea tranzacţiei să aibă loc în prima jumătate a lunii aprilie. Banca de la Cluj semnase în decembrie anul trecut un acord de preluare a subsidiarei locale a Volksbank.
 
Oficialii băncii spun că odată cu închiderea tranzacţiei vor fi demarate procedurile pentru integrarea Volksbank şi vor fi anun­ţate detaliile planului de conversie a creditelor în franci elveţieni acordate de austrieci.