Generali a dat afară 22% din angajaţi şi şi-a dublat profitul

Autor: Adrian Dumitrache 20.03.2015

Generali, un jucător de top zece din piaţa asigurărilor, şi-a dublat profitul net anul trecut, la 39 mil. lei, pe fondul reducerii costurilor cu angajaţii şi cu despăgubirile şi al creşterii veniturilor.

Numărul salariaţilor s-a redus cu 22%, iar volumul despăgubirilor achitate a scăzut cu peste 7%. Concomitent, compania a avut subscrieri în creştere cu 5%, la 463 milioane de lei. Defalcat, asigurările generale au crescut cu 8,5%, la 384 mil. lei, iar poliţele de viaţă au scăzut cu 7%.

Sumele achitate de asigurător clien­ţilor pe segmentul asigurărilor generale au scăzut cu 11%, la 216 mil. lei. Poliţele de viaţă au generat plăţi de 24 mil. lei, în creştere cu 64%. Pe total, scăderea des­păgubirilor a fost de 7%.

Reprezentanţii companiei spun că avansul afacerilor vine din vânzările mai mari de poliţe auto facultative (Casco) şi de poliţe de asigurare a locuinţelor. Poliţele Casco reprezintă 44% din subscrierile pe asigurări generale. Profitul net obţinut anul trecut va fi repartizat pentru rezerve şi acoperirea pierderilor din anii precedenţi.