Broker Cluj are un nou vicepreşedinte şi director general adjunct

Autor: Ioana Tudor 20.03.2015

Florica Zoicaş Ienciu (foto dreapta) a plecat din poziţia de director general adjunct al firmei de brokeraj SSIF Broker Cluj (simbol bursier BRK) şi va fi înlocuită de Adrian Pop, care ocupă în prezent funcţia de director suport operaţiuni. Zoicaş are un preaviz de 45 de zile lucrătoare, care a început pe 18 martie. Pentru a prelua poziţia de director general adjunct Pop are nevoie de avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Zoicaş s-a alăturat Broker Cluj în 2002 în poziţia de specialist pe piaţa primară şi a fost numită director general adjunct în 2009.

Plecarea acesteia vine după ce săptămâna trecută Rudolf Paul Vizental, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), şi-a dat demisia din funcţia de adminis­trator al Broker Cluj după mai puţin de un an de la numire. Poziţia de vicepreşedinte a fost preluată săptămâna aceasta de Tiberiu Stratan, membru în board-ul societăţii de brokeraj.

Acţionarii Broker Cluj se vor reuni în AGA pe 29 aprilie pentru a alege un nou administrator pe locul rămas vacant după demisia lui Vizental.

În CA-ul SSIF Broker au rămas Mihai Buliga (preşedinte), Tiberiu Stratan, Anton Ionescu şi Corneliu Dia. Societatea este deţinută de SIF Muntenia (SIF4) cu 18,4% din capitalul social, iar restul de 81,5% sunt controlate de alţi investitori de pe bursă, printre care Banca Transil­vania cu o participaţie de 7,6% şi firma de consultanţă Andrei&Andrei cu 5,1%.

Acţiunile Broker Cluj se tranzacţionau ieri în scădere uşoară la preţul de 0,09 lei/unitate. La această cotaţie societatea are o capitalizare de 33,8 milioane de lei.