Cel mai mare exportator de textile. O companie germană cu 1.600 de salariaţi produce în Covasna pantaloni pe care îi vinde în UE

Autor: Cristina Rosca 20.03.2015
Compania germană M-Fashion produce în România în două fabrici proprii din judeţul Covasna 8.000 de perechi de pantaloni pe zi, pe care îi vinde ulterior către 500 de parteneri comerciali din Europa de Vest, de Est şi Orientul Mijlociu. În total pantalonii produşi în România sunt vânduţi în peste 3.500 de magazine din 35 de ţări, potrivit site-ului propriu al companiei. Mai mult, aceştia sunt vânduţi şi în câteva zeci de magazine multi­brand din Ro­mâ­nia, conform datelor ZF.
 
Cele două fabrici  Producţie Zarah Moden şi New-Fashion au îm­preună peste 1.600 de an­gajaţi şi afa­ceri de circa 175 mil. lei în 2013 (ul­timul an pentru care există date publice), cu 5% mai mari decât în anul anterior.
 
Potrivit site-ului pro­priu al M-Fashion, fa­bricile din România sunt singurele unităţi pro­prii de producţie ale nemţilor şi reali­zează 8.000 de pere­chi de pan­taloni zilnic, sub două bran­duri – W. Wegener şi Meyer. Preţul de producţie al unei perechi de pan­taloni ajunge astfel la 60-80 de lei, potri­vit calculelor ZF. Contactaţi anterior de ZF pentru a oferi detalii despre activitatea din România, ofi­cialii com­paniei nu au răspuns întrebărilor.