Albalact foloseşte bursa ca să-şi bonuseze managerii de top pentru atingerea ţintelor

Autor: Ioana Tudor 20.03.2015
Administratorii producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) vor introduce un program de opţiune prin care managerii de top pot cumpăra acţiuni ALBZ la un preţ preferenţial cu condiţia îndeplinirii ţintelor de afaceri şi profit operaţional.

Planul se va derula pentru o perioadă de trei ani, iar opţiunea de achiziţie vizează un pachet de 15,4 milioane de acţiuni, reprezentând 2,3% din capitalul social al companiei. Preţul de cumpărare al unei acţiuni este de 0,1 lei/ uni­tate, de aproape trei ori mai mic decât preţul actual din piaţă al titlurilor so­cie­tăţii, de 0,26 lei/unitate. La această cotaţie randamentul acţiunilor este de 160%. 

Propunerea privind planul de opţiuni va fi supusă votului acţionarilor într-o AGA pe 21 aprilie.

Albalact are o capitalizare bursieră de 172,6 mil. lei şi se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ, care se va desfiinţa la finele lunii octombrie. În februarie acţionarii au decis să transfere compania la cota bursei. Cel mai mare acţionar al producătorului de lactate este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,5% din acţiuni prin două firme înregistrate în Cipru.