Fondatorul Snack Attack şi acţionarii Fratelli deschid în aprilie o cantină de 120 de locuri pentru angajaţii Coca-Cola, BAT şi IBM

Autor: Cristina Roşca 29.03.2015
Antreprenorul local Florin Bălu, fondatorul lanţului de restaurante Snack Attack vândut în 2012 către fondul de investiţii Global Eye Invest­ment, a investit împreună cu acţio­narii Fratelli circa 100.000 de euro într-o cantină de 120 de locuri în cadrul Bucharest Business Park, potrivit surselor din piaţă.
 
Cantina din cadrul complexului de birouri amplasat în apropiere de Piaţa Presei Libere va fi deschisă în următoarele două săptămâni.
 
Bucharest Business Park are o suprafaţă închiriabilă de 27.000 mp, iar printre chiriaşi se numără IBM (IT), Coca-Cola (băuturi), NNDKP (avocatură), BAT (ţigări), Sony (electroIT) sau Astrazeneca (farma).
 
Investiţia a fost realizată prin intermediul firmei de catering Flavours Food Design în care sunt acţionari Florin Bălu şi cei patru parteneri ai grupului Fratelli, unul dntre cele mai cunoscute de pe piaţa locală de cluburi şi baruri. Compania a închiriat o suprafaţă de 600 mp în cadrul complexului de birouri deţinut de compania austriacă CA IMMO, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Bucureşti.
 
Cantina Stradate din Bucharest Business Park este prima investiţie de acest gen pentru investitorii români, iar surse apropiate lor spun că momentan acesta este un test, iar dacă businessul merge bine, ar putea urma noi planuri similare.
 
Iniţial cantina va avea o echipă de 18 angajaţi şi se va adresa corporatiştilor din zonă, circa patru mii, urmând a vinde mâncare la preţuri medii. Bucharest Business Park găzduieşte circa 2.000 de oameni, iar în apropiere se află şi S-Park, unde lucrează alţi două mii.
 
Pe piaţa locală activează peste 1.200 de firme care au activităţi de catering pentru evenimente şi alte servicii de alimentaţie, cu afaceri cumulate de 650 mil. lei, în uşoară creştere faţă de 2008, ultimul an de boom.