Transelectrica: Găsim foarte greu specialişti tineri. Vârsta medie a angajaţilor din companie este de 46 de ani

Autor: Roxana Petrescu 24.03.2015

Transelectrica, transportatorul naţional de energie, companie-cheie în sistemul energetic românesc, are peste 2.000 de angajaţi cu o vârstă medie de 46 de ani, confruntându-se cu dificultăţi semni­ficative în adu­cerea de oameni noi în companie, mai ales în cazul personalului operativ din staţiile electrice.

Situaţia cu care se confruntă Transelectrica este ge­ne­ralizată la nivelul sistemului energetic naţional, cele mai multe companii din acest do­me­niu spunând că întâmpină difi­cul­tăţi în găsirea personalului tehnic tânăr.

„Vârsta medie a angajaţilor din com­panie este de 46 de ani“, spun repre­zentanţii Transelectrica, firmă care are peste 2.000 de oameni. „Pe o scară de la 1 (uşor) la 10 (foarte greu) aprecierea ar fi de 8 în ceea ce priveşte dificultatea cu care ne găsim speciliştii.“

WikiZF: Profilul companiei Transelectrica

Potrivit acestora, ramura de acti­vitate cea mai descoperită este per­sonalul operativ din staţiile elec­trice de transformare aferente sucursa­lelor de transport de energie electrică sau personalul operativ necesar funcţionării Dispecerului Energetic Naţional, unitatea care practic coordonează toate fluxurile de energie din România.