Video ZF Live. Cătălin Munteanu, Raiffeisen: Alternativa la depozitul pe o lună o constituie contul de economisire

Ziarul Financiar 24.03.2015

Raiffeisen este prima bancă locală care a recurs la măsura de a renunţa la scadenţa de o lună. Luna trecută, banca a coborât (tot în premieră) dobânzile sub 2% pentru toate scadenţele, inclusiv scadenţele pe un an, a declarat Cătălin Munteanu, director executiv aria persoane fizice în cadrul Raiffeisen, la ZF Live

„Conjunctura din piaţă şi politica noastră ne-a îndreptăţit să luăm această decizie, este o decizie firească într-un context în care pregătirea pieţei pentru termene mai lungi este o preocupare pe care Raiffeisen a început-o din 2009 şi care s-a concretizat în soldurile pe care le avem astăzi”, a spus Cătălin Munteanu.

Numai 10% din deponenţii Raiffeisen aveau depozite pe o lună la jumătatea lunii ianuarie, când banca a scos din ofertă această scadenţă. „Alternativa la acest depozit o constituie contul de economisire. Acesta îi dă posibilitatea clientului să-şi retragă banii indiferent de momentul în care are nevoie de ei, fară a pierde avantajul dobânzii. La momentul în care am scos din ofertă depozitul pe o lună, nivelul dobânzii pe contul de economisire era mai mare decât dobânda pe care o ofeream la depozitul pe o lună, respectiv 2,3% faţă de 1,65%”, a declarat Cătălin Munteanu.

Urmăriţi mai multe subiecte din ZF Live aici