Video ZF Live. Românii se împrumută mai puţin şi pun tot mai mulţi bani deoparte

Autor: Oana Stupinean 24.03.2015

Cu siguranţa componenta de economisire joacă un rol tot mai mare,  se observă şi în evoluţia balanţelor. Zona de creditare a scăzut, iar zona de economisire creşte, a declarat Cătălin Munteanu, director executiv aria persoane fizice în cadrul Raiffeisen, la ZF Live. 

E aproape imposibil de tras o concluzie a comportamentului în general.  Sunt foarte multe date care nu iţi permit să tragi o concluzie relevantă.

Incercăm şi suntem destul de aproape să lansăm un modul pentru client, astfel încât chiar dacă nu poţi să-l aşezi în anumite categorii, să-i poţi da infotmaţii care să-i permită lui să se încadreze în categorii, a mai spus Munteanu.

„Alternativa la acest depozit o constituie contul de economisire. Acesta îi dă posibilitatea clientului să-şi retragă banii indiferent de momentul în care are nevoie de ei, fară a pierde avantajul dobânzii. La momentul în care am scos din ofertă depozitul pe o lună, nivelul dobânzii pe contul de economisire era mai mare decât dobânda pe care o ofeream la depozitul pe o lună, respectiv 2,3% faţă de 1,65%”, a declarat Cătălin Munteanu.

Urmăriţi mai multe subiecte din ZF Live aici