Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings prăbuşit în sudul Franţei au nume spaniole

Autor: Iuliana Enache 24.03.2015

Pentru moment nu s-a putut stabili dacă aceste persoane sunt de naţionalitate spaniolă. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat marţi la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor.

În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

Direcţia generală de aviaţie civilă (DGAC) a anunţat marţi dimineaţa că un avion Airbus 320 al companiei germane Germanwings cu 148 de persoane la bord s-a prăbuşit în sudul Franţei. Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a calificat accidentul drept o "tragedie" şi s-a declarat sceptic în privinţa unor posibili supravieţuitori.

"Condiţiile accidentului nu sunt încă elucidate (...) Ele sugerează că nu va fi niciun supravieţuior", a declarat preşedintele francez. El a transmis condoleanţe cancelarului german Angela Merkel, afirmând că probabil majoritatea victimelor sunt cetăţeni germani şi a anunţat că va avea o întrevedere cu aceasta şi cu prinţul Felipe al Spaniei, care se află în prezent în Franţa.