Diaconu, Immochan: În ultimii doi ani, prin dezvoltarea Coresi, am mai făcut o facultate

Autor: Cristi Moga 25.03.2015

Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, va deschide vineri centrul comercial Coresi de pe platforma Tractorul din Braşov în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro. Tatian Diaconu, directorul de 37 de ani al Immochan România, consideră că experienţa dezvoltării acestui mall poate fi comparată cu o facultate.

„Prin prisma aventurii umane pe care o trăieşti, pot spune că în ultimii doi ani am mai făcut o facultate. Le spun şi colegilor mei că, din punct de vedere profesional, viaţa noastră se va împărţi în două: înainte şi după dezvoltarea Coresi. Ne vom putea uita în spate şi vom putea spune «da, am dezvoltat acest proiect, ştim cum se face»“, a declarat Diaconu într-un interviu pentru ZF.

Cu o săptămână înaintea deschiderii programate pe 27 martie, Tatian Diaconu, managing director al Immochan România, era într-o scurtă vizită în Bucureşti, unde alături de departamentul de marketing stabilea ultimele detalii cu privire la evenimentele din weekendul deschiderii.

Immochan a cumpărat în urmă cu trei ani 100 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, iar un teren de 24 de hectare l-a alocat centrului comercial Coresi, un proiect cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi care a implicat o investiţie de 60 de milioane de euro. „Un astfel de proiect nu poate fi făcut de o persoană. Este foarte important să-ţi setezi de la început echipa cu care pleci la drum şi să ştii unde vrei să ajungi. Cei care fac mallul sunt specialiştii, de la legal la urbanism şi arhitectură, fiecare în domeniul său de activitate. Pe şantier în prezent avem o echipă de 28 de oameni care îi coordonează pe cei 2.400 care lucrează la finalizarea mallului şi amenajarea magazinelor“, a mai spus Tatian Diaconu.