Un fost director de la Certinvest este singurul candidat pentru boardul SIF Transilvania

Autor: Ioana Tudor 25.03.2015

Răzvan Rusu, fost director de investiţii la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, este singurul candidat înscris pentru poziţia de membru în consiliul de supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3), funcţie pe care o ocupă provizoriu din octombrie anul trecut. Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost luni 23 martie.

Rusu a preluat funcţia de membru provizoriu în consiliul de supraveghere al SIF 3 după revocarea în luna august a omului de afaceri Constantin Frăţilă. Noul membru în CS va fi ales de acţionari în AGA pe 29 aprilie.  De profesie economist, Rusu a fost ofiţer de marketing la Libra Bank, iar în perioada 2008-2010 a ocupat poziţia de director de investiţii la SAI Aviva Investors România. În 2010 acesta s-a alăturat Certinvest, unde a fost director de investiţii până în octombrie anul trecut.

Ceilalţi membri ai CS-ului SIF Transilvania sunt Răzvan Găvăneanu, preşedintele consiliului, Ştefan Szabo, vicepreşedintele CS şi preşedintele comitetului de audit al societăţii de investiţii, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Petru Mihalcea şi Crinu Andănuţ. Ieri acţiunile SIF Transilvania erau în scădere cu 0,3%, până la un preţ de 0,267 lei/unitate. La această cotaţie, societatea de investiţii financiare are o capitalizare bursieră de 585 milioane de lei.