Mai mulţi britanici se află probabil printre victimele accidentului aviatic din sudul Franţei

Autor: Iuliana Enache 25.03.2015

Un pasager, se numeşte Marina Bandres Lopez-Belio - cetăţean britanic originar din Jaca, Spania -, potrivit primarului oraşului său natal. Primarul Victor Barrio a declarat că ea zbura împreună cu fiul ei, Julian. Bandres fusese în Spania pentru a participa la funeraliile unei rude, a precizat primarul, adăugând că nu ştie dacă soţul ei se afla în avion împreună cu ea.

The Manchester Evening News a anunţat că femeia locuia în zona Fallowfield din Manchester and Rochdale de când se mutase în Marea Britanie.

Informaţia nu a fost confirmată de Ministerul de Externe, dar Hammond a declarat că, "pe baza unor informaţii disponibile", este probabil ca printre victime să se numere cetăţeni britanici. El a adăugat că nu va specula asupra numărului lor. "Lucrăm îndeaproape cu autorităţile franceze, germane şi spaniole şi compania aeriană pentru a stabili faptele", a explicat el.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).