Familia Puşcaş ridică un centru comercial şi trei blocuri pe terenul fostei fabrici Ursus din Cluj

Autor: Cristi Moga 30.03.2015
Familia omului de afaceri Vasile Puşcaş, care controlează companiile de colectare a de­şeu­rilor Drusal şi Florisal din Baia Mare şi Satu Mare, va investi circa 25 mil. euro în dez­vol­tarea unui proiect imobiliar pe o parte din te­renul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj, de­molată în 2013 de grupul SABMiller.
 
Antreprenorii au cumpărat 12.800 de metri pătraţi din terenul fostei fabrici, lot pe care au prevăzut dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi deasupra căruia vor fi ridicate trei blocuri cu aproximativ 300 de apartamente.
 
„Aşteptăm obţinerea autorizaţiei de construire şi vrem să începem construcţia ime­diat după ce vom avea hârtia de la primărie. Întreg proiectul va avea o suprafaţă construită de 55.000 de metri pătraţi, iar investiţia este estimată la 25 de milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată parţial de bancă şi parţial din fonduri ale acţionarilor“, a declarat Oana Bănuţ, PR & marketing manager al Platinia, brandul prin care familia Puşcaş a mai dezvoltat două ansambluri rezidenţiale în Cluj.