Papalekas obţinut bani de la acţionari şi UniCredit pentru achiziţia Nusco Tower şi a sediului UniCredit

Autor: Cristi Moga 31.03.2015

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată şi condusă de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a finalizat achiziţia clădirilor de birouri Nusco Tower şi UniCredit HQ din Bucureşti, valoarea cumulată a celor două tranzacţii situându-se la 89 de milioane de euro.

Pentru închiderea acestor tranzacţii, Papalekas a obţinut o facilitate pe termen scurt de 55 de milioane de euro de la grupurile Oak Hill şi York Capital, controlate de investitori americani, în timp ce finanţarea bancară a fost asigurată de UniCredit, potrivit unui anunţ publicat de GlobalWorth.

UniCredit, de altfel, a finanţat şi dezvoltarea celor două proiecte realizate de familia Nusco din Italia (Nusco Tower), respectiv de omul de afaceri Raul Doicescu, proprietarul grupului Bog’Art (UniCredit HQ).

Clădirea UniCredit din Piaţa Presei Libere are o suprafaţă închiriabilă de 15.500 de metri pătraţi şi este închiriată integral grupului bancar până în 2022. Clădirea a costat 43 de milioane de euro şi generează un venit operaţional net de 3,8 milioane de euro pe an.

Pe de altă parte, turnul Nusco Tower este situat la intersecţia străzii Barbu Văcărescu cu şoseaua Pipera, are o suprafaţă închiriabilă de 23.000 de metri pătraţi şi a costat 46 de milioane de euro. Clădirea generează un venit operaţional net de 4,3 milioane de euro, dar contractele de închiriere vor expira, în medie, peste 2,1 ani. Gradul de ocupare al clădirii este de 91%.

“Directorii consideră că Globalworth va putea finaliza într-un termen scurt negocierile pentru obţinerea unor finanţări pe termen lung, fonduri care, printre altele, vor fi folosite pentru a rambursa creditul (obţinut de la Oak Hill şi York Capital – n.red.) şi a finanţa proiectele de dezvoltare în curs, costurile de operare şi alte achiziţii potenţiale nefinalizate”, afirmă reprezentanţii Globalworth.

Oak Hill şi York Capital sunt printre acţionarii Globalworth, cele două companii cumpărând anul trecut şi o facilitate de 65 mil. euro accesată de fondul lui Ioannis Papalekas de la UBS, împrumut care a fost convertit în acţiuni.