Desant românesc pe Wall Street pentru promovarea Bursei. „România este un buy, buy, buy acum“

Autor: Roxana Pricop 01.04.2015

Creştere economică de 3% pe an, stabilitate politică, continuarea programului de privatizări şi randamente ridicate ale dividendelor au fost atuurile cu care bursa de la Bucureşti s-a promovat la New York în faţa investitorilor de pe Wall Street cu active în gestiune de peste 1.000 de miliarde de dolari, sperând că banii care „nu dorm niciodată“ vor găsi oportunităţi pe piaţa locală de capital.

„Prima oară când am venit în România a fost la începutul anilor ’90 când am rămas neplăcut surprins că iluminatul public nu funcţiona seara în Bucu­reşti. Astăzi, situaţia este complet diferită în Româ­nia. Cred că România poate fi următoarea Norvegie, la o scară mai mică însă“, a spus David Grayson, şeful firmei de brokeraj Auer­bach Grayson, care are drept clienţi cei mai mari investitori instituţionali din SUA.

Miza evenimentului organizat de Fondul Proprietatea, Bursa de Valori, Swiss Capital şi Grayson este atragerea de investiţii din cel mai puternic centru financiar al lumii, pe o piaţă unde lichiditatea este ţinută la cote scăzute şi de lipsa de vizibilitate la nivel global.