Şeful Policolor: Efervescenţa din sectorul rezidenţial se va reflecta în cererea de vopsele la vară, dar şi anul viitor

Autor: Andreea Neferu 02.04.2015
Marius Văcăroiu, directorul general al Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, spune că avansul sectorului rezidenţial, care a început să se simtă încă de anul trecut, va fi vizibil pentru sectorul în care compania pe care o conduce activează abia din vara acestui an.
 
„În sectorul rezidenţial sunt mişcări vizibile şi şantiere pe care se lucrează, dar dezvoltatorii nu au ajuns încă la etapa finisărilor, în care sunt utilizate şi pro­dusele noastre. Efectele activităţii din sectorul imobiliar ar putea deveni o cerere concretă pentru piaţa de lacuri şi vopsele în vara acestui an şi în 2016“, spune Văcăroiu.
 
Şeful Policolor mai estimează că anul acesta va continua să crească cererea de lacuri şi vopsele venită din segmentul de bricolaj.
 
Policolor a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri similară cu 2013, de circa 29 de milioane de euro, iar pentru 2015 compania şi-a bugetat o creştere a rulajului de până în 10%.
 
Policolor, fosta Întreprindere de Lacuri şi Vopsele Bucureşti, se pregăteşte să construiască o nouă fabrică în zona de vest a Capitalei, lângă bulevardul Timişoara, unde va produce atât vopsele decorative, cât şi pentru industria auto pe un teren de 2,5 hectare.
 
Construcţia noii fabrici vine în contextul în care terenul pe care se află actuala unitate de producţie Policolor, situat în partea de est a Bucureştiului, pe bulevardul Theodor Pallady, a fost vândut anul trecut către oamenii de afa­ceri Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, dez­vol­tatorii ansamblurilor rezidenţiale Metropolitan, care au şi început să ridice un prim bloc pe terenul din spatele fa­bricii.