Apple lucrează la un sistem avansat de recunoaştere facială pentru deblocarea telefonului

Autor: Dorian Prodan 01.04.2015

Google a implementat opţiunea de deblocare a telefonului mobil prin recunoaşterea feţei utilizatorului încă din 2011, atunci când a lansat Android 4.0. Conform unui brevet recent acordat, se pare că şi Apple intenţionează să ofere într-o bună zi o metodă de protecţie similară, însă implementările descrise par a simplifica modul de utilizare.

Implementarea originală Google nu a fost prea fiabilă şi era şi destul de uşor de păcălit, însă opţiunea Face Unlock din Android a fost îmbunătăţită treptat şi a devenit suficient de puternică începând cu Lollipop. Conform unui brevet depus în 2012 şi aprobat ieri, Apple lucrează la o tehnologie de autentificare similară, însă foloseşte şi ceilalţi senzori ai telefonului pentru a simplifica modul de utilizare.

Printre metodele de automatizare care ar permite eliminarea pasului activării manuale a acestei opţiuni de deblocare se numără ridicarea telefonului în faţa ochilor, deplasarea după o perioadă îndelungată de inactivitate sau analizarea fluctuaţiilor de luminozitate.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro