Şeful Bancpost: Am terminat restructurarea. Acum dăm credite

Autor: Liviu Popescu 02.04.2015

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen Eurobank, a finalizat procesul de restructurare în urma căruia a închis anul trecut un sfert din reţeaua de sucursale şi agenţii, iar pentru acest an se aşteaptă la o creştere de o cifră a creditării, afirmă George Geor­gakopoulos, CEO al Bancpost.

„Am finalizat procesul de restructurare şi ne aşteptăm ca până la finele anului să avem o creştere de o cifră a activităţii de creditare, atât pe corporate, cât şi pe retail“, a spus Georga­ko­pou­los într-un interviu pentru ZF.

Bancpost are în prezent 166 de sucursale şi agenţii, cu jumătate mai puţin faţă de acum patru ani. Numărul de angajaţi s-a redus la 2.500 de persoane.

WikiZF: Profilul companiei Bancpost

„Anul trecut, segmentul de retail a fost mai activ decât cel corporate. Credem că pentru anul acesta, creditarea va fi mult mai bună“, a spus şeful Bancpost.

La jumătatea anului trecut, instituţia de credit ocupa locul zece în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 3,3%, echivalentul unor active de aproximativ 11 miliarde de lei. Banca a pierdut constant cotă de piaţă în ultimii ani pe fondul restrângerii creditării. Bancpost ocupa locul opt pe piaţă în 2008, cu o cotă de 4,8%.