Cea mai influentă femeie din agrobusinessul românesc a fost numită la conducerea Agrium

Autor: Gabriel Razi 03.04.2015

Grupul canadian de agrobusiness Agrium, unul dintre cei mai mari distribuitori pentru fermieri din lume, a numit-o pe Ofelia Nal­bant (48 de ani) în poziţia de director general al opera­ţiunilor din România, o afacere de 200 mil. euro anul trecut.

Ea este singura femeie în poziţia de director ge­neral între cele mai mari do­uăzeci de companii de agrobusiness cu opera­ţiuni locale. „Acţionarii aprobă prin prezenta numirea doamnei Ofelia Nalbant în calitate de director general“, arată un anunţ din Mo­nitorul Oficial. Re­pre­zen­tanţii de la sediul central din Ca­nada al Agrium nu au comentat ieri informaţia, iar oficialii locali ai Agri­um nu au putut fi contactaţi.

Promovarea Ofeliei Nalbant în poziţia de director general vine la patru ani distanţă de momentul în care Agri­um şi-a făcut intrarea pe piaţa locală.

Ofelia Nal­bant are o istorie de peste două decenii în agrobusiness şi a ocu­pat câte cinci ani pozi­ţii la Bunge (SUA), Toep­fer (ADM/SUA) şi Con­ti­nental Grain (SUA).

Agrium are local o facilitate de depozitare în portul Brăila, distribuie îngrăşăminte şi ex­portă cereale şi seminţe oleaginoase.

Agrium este la nivel internaţional o afacere cu vânzări de 18,6 mld. euro anul trecut şi 15.500 de angajaţi