CEC vinde vilele lui Bucşaru din Green City cu 20 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea 07.04.2015

Bucşaru este cercetat în arest la domiciliu într-un dosar în care este suspectat de bancrută frauduloasă, respectiv că a contractat un credit de 30 de milioane de euro de la CEC Bank pentru construirea complexului, iar după ce a intrat în insolvenţă ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.

"În acest moment mai sunt 202 imobile scoase la vânzare. Toate casele care sunt finalizate însă au diferite stadii de finisaje interioare respectiv roşu, gri, la gata. Sunt scoase la vânzare şi anumite terenuri care oferă posibilitatea de extindere a terenului deja aferent curţilor anumitor imobile", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Societăţii Române de Insolvenţă.

Aceştia au menţionat că preţul în cazul în care imobilele se valorifică individual variază în funcţie de gradul de finisare al fiecăruia, de la 290 euro/mp până la 390 euro/mp fără TVA (preţul este mediu atât pentru casă cât şi pentru terenul aferent prin împărţirea costului total la suprafaţa totală dată de casă şi teren).

Preţul pentru valorificarea în bloc a activelor a fost stabilit în cadrul Adunării Creditorilor la 20 de milioane de euro, creditorul principal al complexului fiind CEC Bank, care a finanţat proiectul.

"Preţul de 20 de milioane de euro include cele 202 de imobile, terenul aferent acestora, respectiv 180 de metri pătraţi pentru fiecare imobil, plus alte loturi mici de teren", au explicat reprezentanţii lichidatorului.

Omul de afaceri este suspectat şi de distrugere, întrucât după intrarea în insolvenţă a societăţii Green City Construct, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Prejudiciul produs în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

Dumitru Bucşaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni şi este cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu şi al Elenei Udrea.

Green City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, în localitatea ilfoveană 1 Decembrie.

Firma este controlată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şi Comaico.