GDF SUEZ Energy România îşi majorează la 99,72% participaţia la Congaz

Autor: Carol Dan 06.04.2015

"Această tranzacţie este în concordanţă cu ambiţia de a continua dezvoltarea activităţilor de gaze naturale şi servicii energetice în România şi reprezintă o etapă importantă spre realizarea integrării Congaz, permiţând consolidarea poziţiei deţinute în Dobrogea", a declarat într-un comunicat Eric Stab, preşedintele şi directorul general al GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, din grupul francez GDF SUEZ, a devenit acţionar majoritar al Congaz în iulie 2014, când a preluat participaţiile E.ON Ruhrgas International (28,59%) şi OMV Petrom (28,59%).

GDF SUEZ Energy România este activă pe piaţa românească a producţiei de energie din surse regenerabile şi a distribuţiei şi furnizării de gaze naturale şi energie electrică şi deserveşte 1,5 milioane de clienţi în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Congaz a fost înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din oraşul Constanţa şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienţi în 14 localităţi din judeţul Constanţa.