Macon Deva a ajuns la afaceri de peste 100 mil. lei

Autor: Andreea Neferu 07.04.2015

Producătorul de materiale de construcţii Macon SRL, principala companie din cadrul grupului Macon, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 107 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de 2013, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi de la Ministerul de Finanţe.

„În ciuda regresului de 6,7% al volumului lucrărilor de construcţii în 2014, Macon (…) a obţinut rezultate superioare în 2014 faţă de 2013. Dezvoltarea gamelor de produse, prezenţa reprezentativă şi parteneriatele la nivel naţional în ceea ce priveşte distribuţia produselor din portofoliu (…) au reprezentat elementele-cheie care au contribuit la rezultatele obţinute în 2014“, a spus Marius Marin, CEO şi membru al consiliului de administraţie al Macon.

Pentru 2015, reprezentantul companiei estimează „o evoluţie ascendentă“ a rezultatelor financiare. Printre proiectele pentru care compania a livrat produse anul trecut se numără magazinul Dedeman din Deva, extinderea halelor de producţie Faist Mekatronic Oradea, care furnizează componente pentru infrastructura telecom şi industria auto, precum şi lucrările de reabilitare a unor drumuri naţionale precum DN 76 Deva - Oradea sau DN 66 Bumbeşti-Jiu-Petroşani.

Producţia Macon SRL, principala companie din cadrul grupului cu acelaşi nume, este structurată pe trei linii de business, BCA cu cele două fabrici de la Deva şi Oradea, respectiv elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee în unităţile de producţie de la Deva. Marius Marin conduce încă din 2006 grupul Macon, care este format din patru entităţi juridice, Macon, Simcor Var, Simbeton şi Simterac.

Piaţa locală de materiale de construcţii a stagnat la o valoare de circa 3,2 miliarde de euro anul trecut, însă pentru anul acesta mai mulţi jucători de profil au anunţat că speră într-un reviriment, fie el şi timid. După ce în anul de boom 2008 piaţa de materiale de construcţii ajunsese la un maxim de 5 miliarde de euro,  venirea crizei „a şters“ aproape 40% din valoarea acestei industrii şi i-a obligat pe mulţi jucători să producă sub capacitatea potenţială.