Banca Transilvania prezintă oferta privind conversia creditelor în franci elveţieni de la Volksbank

Ziarul Financiar 07.04.2015

Clienţii cu credite în franci elveţieni ai Volskbank vor primi un discount de 22,5% din soldul împrumutului dacă vor accepta conversia în lei sau euro, la care se va adauga o reducere suplimentară echivelantă cu valoarea comisionului de risc achitat de clienţi din momentul semnării contractului. Practic, discountul ar putea ajunge în cazul anumitor clienţi chiar şi la 30%.

Oferta privind conversia în lei sau euro va fi disponibilă începând din data de 4 mai, au anunţat reprezentanţii Băncii Transilvania. BT a semnat astăzi contractul de preluare a Volksbank România.

Totodată, a fost prelungită cu o lună măsura privind îngheţarea cursului de schimb franc/leu la nivelul din decembrie anul trecut. Măsura fusese luată în contextul aprecierii puternice a francului de la jumătatea lunii ianuarie, care a afectat clienţii cu credite în franci. Volskbank are circa 18.000 de clienţi cu credite în fraci elveţieni.

Banca Transilvannia a semnat în această dimineaţă tranzacţia de preluare a Volksbank România, detaliile financiare finale urmând sa fie anunţate după-amiză. Tranzacţia fusese anunţată în decembrie anul trecut, dar înainte de a fi finalizată avea nevoie de avizeze BNR şi Consiliului Concurenţei.

Citiţi AICI comunicatul integral