Acţionarii A&D Pharma accelerează dezvoltarea reţelei Punkt

Autor: Ioana David 08.04.2015

Reţeaua de farmacii Punkt, un business demarat la finalul anului 2014 de acţionarii A&D Pharma, cel mai mare grup din piaţa locală de medicamente, a ajuns la peste 10 unităţi în Capitală, situate în cartierele aglomerate precum Militari, Obor, Crângaşi sau Berceni.

O parte dintre noile farmacii Punkt, care se poziţionează pe segmentul low-cost, au fost deschise în locul în care în trecut funcţionau farmacii Sensiblu, primul brand din retail al grupului A&D Pharma.  În 2014, la 17 ani de când au lansat prima farmacie sub brandul Sensiblu, acţionarii A&D Pharma au decis să vină cu un al doilea brand, pe care să-l poziţioneze pe segmentul low-cost de preţ.

Reprezentanţii A&D Pharma nu au făcut niciun comentariu până la închiderea ediţiei pe marginea întrebărilor ZF. Farmaciile Punkt sunt operate de firma AA Farma Leader, deţinută de Sensiblu în proporţie de 99,9%.

Punkt s-a înfipt astfel în retailul farma din Capitală, o piaţă în care funcţionează aproape 1.000 de farmacii şi în care concurenţa este extrem de puternică, mai ales în zonele aglomerate.