Atenor a luat de la Garanti un credit de 30 mil.euro pentru birourile Hermes Business Campus

Autor: Cristina Cuncea 09.04.2015

Grupul belgian Atenor a obţinut un credit de 30 de milioane de euro pentru refinanţarea primei clădiri din complexul de birouri Hermes Business Campus din zona Dimitrie Pompeiu, a anunţat compania de consultanţă imobiliară JLL, care a reprezentat dezvoltatorul în obţinerea împrumutului.

"JLL a decis extinderea gamei de servicii şi includerea consultanţei în privinţa obţinerii finanţărilor imobiliare. Rolul nostru este de a gestiona în numele dezvoltatorilor şi investitorilor acordul privind finanţarea şi procesele de due diligence (...). Recent, am finalizat cu succes un nou contract de finanţare a datoriei pentru piaţa imobiliară din Bucureşti. Scopul serviciului de obţinere a finanţărilor imobiliare de către JLL în România este de a simplifica procesul pentru contractarea finanţărilor şi de a conecta investitorii cu potenţialii creditori", a declarat Silviana Badea, head of capital markets la JLL în România.

Reprezentanţii JLL nu au indicat numele băncii care a acordat finanţarea.

Potrivit datelor de la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, creditul a fost obţinut de la Garanti Bank, contractul fiind semnat pe 26 februarie cu firma NGY Properties Investment, prin intermediul căreia Atenor dezvoltă complexul de birouri.

Creditul va fi parte utilizat pentru refinanţarea primei clădiri din complex şi pentru finanţarea construcţiei celui de-al doilea imobil.

Hermes Business Campus este situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu şi reprezintă un complex de trei clădiri de birouri, dezvoltat în etape, cu o suprafaţă de până la 75.000 metri pătraţi. Prima fază a proiectului, de 18.000 de metri pătraţi, a fost finalizată în primul trimestru al anului trecut, în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro, şi este în prezent 100% închiriată. Printre chiriaşii cei mai importanţi se numără Idea Bank (RIB), Lavalin, Luxoft, DB Schenker, e-Value, Xerox şi Ambasada Regatului Ţărilor de Jos.

A doua fază a proiectului, estimată a fi livrată în primul trimestru din 2016, are deja încheiate contracte de pre-închiriere pentru 20% din spaţiu, fiind în curs de negociere şi alte spaţii din imobil.

"Segmentele de birouri şi retail se bucură de mai mult interes din partea băncilor şi fondurilor private pentru acorduri de refinanţare şi de dezvoltare ulterioară comparativ cu anii anteriori", a declarat Florentina Mitricoaia, capital markets consultant la JLL, responsabilă pentru finalizarea acordului.

Grupul belgian Atenor a început construcţia complexului în 2011, dezvoltarea fiind finanţată din fondurile obţinute printr-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 60 milioane de euro.