Suceava: Zonă de agrement lângă Cetatea de Scaun, cu credit de 10 milioane de lei de la CEC Bank

Autor: Tibi Bujdei 08.04.2015

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că din cele trei oferte depuse de Unicredit Ţiriac Bank, CEC Bank şi Eximbank cea mai bună, ţinând cont de rata internă de rentabilitate (RIR) , a fost cea a CEC Bank, cu rata internă de rentabilitate de 3,391.

Primăria Suceava va amenaja o zonă de agrement pe un teren de trei hectare pe care municipiul l-a primit de la RA-APPS, în prezent pe acest teren fiind iazuri, o livadă, fâneţe, o terasă şi un teren de tenis.

Proiectul de amenajare a acestei zone este estimat la 10,8 milioane de lei, din care şapte milioane de lei sunt lucrări de construcţii-montaj.

Astfel, va fi reabilitat un iaz unde va fi construit un ponton, vor fi achiziţionate bărci şi hidrobiciclete, vor fi construite trei terenuri de tenis, un teren de mini-golf sau un spaţiu de joacă pentru copii.

Totodată, va fi construit un pavilion, o cafenea, un spaţiu administrativ, un cabinet medical, un grup sanitar, vor fi amenajate alei şi vor fi reabilitate cele existente, va fi refăcută amenajarea peisagistică şi va fi reabilitat iluminatul.

Terenul unde urmează să fie amenajată zona de agrement a fost transferat, în 2008, prin Hotărâre de Guvern, din proprietatea RA-APPS în cea a Primăriei Suceava.