Wizz Air renunţă peste o săptămână la zborurile de pe aeroportul din Arad

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.04.2015
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe plan local după numărul de pasageri, va renunţa pe 17 aprilie la zborul spre Milano (Italia) de pe Aeroportul Internaţional Arad, care rămâne astfel fără niciun operator aerian.
 
„Ei nu au avut nicio plângere legată de serviciile prestate de Aeroportul Arad, atât din punct de vedere comercial, cât şi din punct de vedere operaţional. Doar că la o întrunire a boar­dului Wizz Air s-a stabilit să redirecţioneze aeronava din Arad către pieţe pe care le pot dezvolta. Să nu uităm că ei au o bază la Timişoara, care este la circa 40 de kilometri de Arad“, a declarat pentru ZF Ovidiu Moşneag, directorul co­mer­cial al Aeroportului Internaţional Arad, care a avut anul tre­cut peste 28.000 de pasageri.
 
„Zborurile de la Arad la Bergamo vor înceta începând cu 17 aprilie din cauza faptului că acestea performau sub aşteptările companiei. Cu toate acestea pasagerii noştri pot călători către aceeaşi destinaţie din Timişoara, care se află la un drum de doar 30 de minute cu maşina de la Arad. În prezent oferim 4 zboruri/săptămână de la Timişoara la Bergamo şi vom creşte frecvenţa la 5 pentru sezoanele de vară şi de iarnă“, a declarat Daniel De Carvalho, purtător de cuvânt al Wizz Air.
 
Aeroportul din Timişoara a avut anul trecut un trafic de peste 735.000 de pasageri, fiind al treilea cel mai mare din ţa­ră. O altă problemă pe care o subliniază managerul este aceea că Aeroportul din Arad este singurul care nu este in­clus în Mas­ter Planul General de Transport al Româiei, do­cu­ment ca­re stabileşte priorităţile României în materie de in­fras­truc­tu­ră de transport până în 2030. Master planul include printre altele şi investiţii de 558 milioane de euro pentru lu­crări la 14 ae­ro­porturi. În România sunt 16 aeroporturi in­ter­na­ţionale, în­să cel de la Satu - Mare se află în modernizare încă de anul tre­cut.