Producţia industrială a crescut în februarie cu 3,2% faţă de aceeaşi lună din 2014

Autor: Ana Maria Petcana 09.04.2015

Astfel, producţia în industria prelucrătoare a crescut cu 4,7% ca serie brută şi cu 4,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În schimb, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7% ca serie brută şi cu 6,8% ca serie ajustată, iar industria extractivă cu 5,9% ca serie brută şi cu 5,4% ca serie ajustată.

Comparativ cu ianuarie 2015, în februarie, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 4,8%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+6,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 9,5%, respectiv cu 1,8%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a rămas la acelaşi nivel cu cel din luna precedentă. Industria prelucrătoare a crescut cu 0,1%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,3%, respectiv cu 1,7%.

În primele două luni, comparativ cu perioada ianuarie-februarie 2014, producţia industrială a fost mai mare cu 2,4% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.