Pariul făcut de Tuborg pe apa Bilbor, în pericol din cauza unui acţionar din Orientul Mijlociu

Autor: Mădălina Dediu Panaete 16.04.2015

URBB, acţionarul majoritar al Bilbor Mineral Water, producătorul brandului de apă minerală Bilbor, şi acţionarul minoritar al companiei - Marsim In­ternaţional, controlat de un om de afaceri din Ori­entul Mijlociu - duc un război de trei ani care a trimis în insolvenţă compania şi pune în pericol o investiţie de 10 milioane de euro în fabrica din judeţul Harghita.

„În opinia noas­tră, URBB şi Mar­sim au viziuni diferite în ceea ce priveşte finanţarea şi des­făşurarea activităţii în general a companiei Bilbor Mineral Water“, a fost răspunsul reprezentanţilor URBB, producătorul berii Tuborg, care nu au dorit să facă mai multe comentarii. United Romanian Breweries Be­reprod (URBB), care este producătorul berii Tuborg, deţine pachetul de 65% din părţile sociale ale Bilbor Mineral Wa­ter, restul aparţinând lui Abdulwahab Ali Abdulqader Alfalaij prin Marsim International.

În 2010, atunci când a fost lansat brandul Bil­bor, planurile grupului URBB vizau vânzări de peste 5 mil. euro în primul an şi atingerea a 10% cotă de piaţă în cinci ani de la debutul pe segmentul apelor minerale din România, o categorie unde liderii sunt Bor­sec şi Dorna.

În 2013, Bilbor Mineral Water ajun­sese la o cifră de afaceri de circa 7,7 milioane de lei (aproape 2 mil. euro), cu 22% mai puţin ca în anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.