Bogdan Nicolae Badea, propunerea statului în consiliu de supraveghere al Petrom

Autor: Roxana Petrescu 17.04.2015

Bogdan Nicolae Badea este propunerea Ministerului Energiei pentru un loc în consiliul de supraveghere al Petrom, după ce la mijlocul acestei săptămâni instituţia a decis revocarea din funcţie a lui Lucian-Dan Vlădescu, potrivit unui document publicat pe site-ul Petrom. Decizia va fi luată în AGA din 28 aprilie.

Bogdan-Nicolae Badea este secretar de stat în Ministerul Energiei iar în martie anul acesta a fost numit în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare. Badea a fost director de dezvoltare în Electrica şi, în pa­ralel, membru al boardurilor Enel Energie şi Enel Ener­gie Mun­tenia în perioada august 2007 - februarie 2009, când Mi­nis­terul Economiei a fost condus de Varujan Vosganian şi Adriean Videanu. Ulterior, Badea a condus o firmă de con­sul­tanţă în implementarea proiectelor de energie rege­ne­rabilă. 

El a revenit la Ministerul Economiei în 2013, odată cu liberalul Varujan Vosganian, coordonând companiile de stat din industria minieră şi de apărare, dar a părăsit postul când Constantin Niţă (PSD) a obţinut portofoliul Economiei. După rema­nierea care a adus la guvernare Partidul Liberal Reformator (PLR), Bogdan Badea a devenit secretar de stat în Ministerul Energiei, condus de Andrei Gerea.