ING Bank elimină abonamentul de 3 lei la internet banking pentru clienţii cu cont de salariu

Autor: Liviu Popescu 20.04.2015
ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a eliminat comisioanele pentru internet şi mobile banking şi cele pentru deschiderea şi administrarea contului şi a cardului, pentru clienţii care încasează venituri de cel puţin 700 de lei într-un cont deschis la bancă.

Anterior, serviciul de internet banking era taxat cu trei lei lunar, iar pentru administraea contului curent olandezii percepeau doi lei comision. De asemeanea, clienţii cu cont de salariu nu mai plătesc comisioane pentru plăţile către conturi deschise la alte bănci efectuate prin internet banking sau prin self bank. Pe 23 martie, olandezii au introdus un comision fix de 1,5 lei pentru retragerile de numerar de la bancomate din reţeaua proprie, indiferent de sumă, pentru clienţii care nu deţin cont de salariu. Anterior, comisionul pentru conturile standard era de 0,2% din suma retrasă, pentru conturile de salariul comisionul fiind zero.

Astfel, clienţii care retrag sume mai mici sunt dezavantajaţi,  doar cei care retrag mai mult de 700 de lei nu vor fi afectaţi de noul comision, întrucât cei 1,5 lei plătiţi de aceştia vor fi la nivelul comisionului precedent de 0,2%.