Altex a ajuns din nou după şase ani la afaceri de 350 mil. €

Autor: Cristina Roşca 21.04.2015

Altex, liderul pieţei locale de electro&IT, a terminat anul trecut cu afaceri de circa 350 de milioane de euro, revenind astfel după şase ani la nivelul din 2008 al businessului calculat în euro.

„Anul trecut a fost peste aşteptări pentru noi, încheind 2014 cu o cifră de afaceri de 340-350 de milioane de euro, un nivel similar în euro cu cel din 2008, ultimul an de boom economic. Anticipam că vom atinge acest nivel anul viitor, însă datorită unui semestrul al doilea excepţional am reusit să atingem mai repede acest prag“, spune Dan Ostahie, omul de afaceri care deţine Altex.

În lei, businessul a atins însă un maxim istoric anul trecut dat fiind că în perioada 2008-2014 leul s-a depreciat în raport cu moneda europeană cu circa 20%.

În ceea ce priveşte acest an, Ostahie afirmă că trendul ascendent al pieţei şi al businessului continuă. „Altex beneficiază în acest an de trei factori care vor susţine creşterea. În primul rând piaţa continuă să crească. În al doilea rând câştigăm cotă de piaţă în online deoarece ne-am diversificat portofoliul disponibil, am lucrat să avem preţuri mai competitive şi oferim şi servicii suplimentare on-offline.“

Al treilea „motor“ de creştere pentru Altex îl reprezintă magazinele offline cu suprafeţe mari, ce încep de la 1.000 mp şi merg până la 3.000 mp.